Elérhetőség
Kata Nails
Körömstúdió
 
Gyógypedikűr - Manikűr - SPA Manikűr és Pedikűr - Lakkozás normál lakkal és UV lakkal (C.N.D. Shellakkal, CN géllakkal) - Műkörömépítés
Kép
 
Kata
okl. műkörömépítő, kéz- és lábápoló, gyógypedikűrös
Nagel Techniker, Handpfegerin und Fußpfegerin
Nail technician, Manicurist & Pedicurist
 
Tel: +36(30)2193988
 
 
H-9500 Celldömölk,
Sport u. 8. 
 
 Bejelentkezés telefonon vagy helyben a szalonban !
Können Sie anmelden per Telefon oder im Salon!
For appointment ask by phone or in the salon! 
 
Website okostelefonnal:Téli bőrápolás
 
A hidegidő, igencsak megviseli vékony bőrünket, különösen az arc és kéz bőrét érinti érzékenyen, hiszen közvetlenül érintkeznek a külső környezettel, de nagyobb figyelmet érdemel ilyenkor a lábunk is.
 
A hideg hatására a bőr kipirosodik, fagyási ártalmak léphetnek fel. Az erek kitágulnak, hiszen a szervezet próbálja védeni, melegíteni a bőrt. Fokozódik a hőleadás, intenzívebbé válik a kipárolgás, ezért a bőr veszít a folyadéktartalmából, dehidratálttá, szárazzá, kirepedezetté válik. Könnyebben lép fel gyulladás, feszül, viszket.
 
Különös figyelmet igényel, az a hőingadozás is, melynek olyankor van kitéve a bőr, amikor belépünk a meleg, száraz levegőjű szobába, a kinti hideg után. Ez nem csak megtornáztatja az ereket, de a bőrsejteket is károsíthatja.
 
Különösen a víz- és zsírhiányos bőr állapota romolhat ezekben az időszakokban, mert ezek a bőrtípusokon könnyen gyulladás léphet fel. Fontos az is, hogy a bőrbe minél több gyulladáscsökkentő, nyugtató hatóanyagot juttassunk a bőrbe.
 
A kiszáradt, elhalt bőrt érdemes időnként eltávolítani, mert az említett bőrréteg fokozza a viszkető érzést és meggátolja a krémek felszívódását. Heti egy-két alkalommal kíméletesen dörzsöljük le az elhalt hámsejteket a testről és arcról, ezért ezt a műveletet mindig kövesse krémezés, esetleg arcpakolás, vagy valamilyen extra ápolási eljárás.
Hidegebb időben és a télen sem szabad megfeledkezni a napsütés károsító hatásáról. A ferdén beeső napsugarak - különösen a nagy fényvisszaverő képességű havas környezetben - kifejezett veszélyforrást jelentenek.
Mindig tartsunk magunknál a magas zsírtartalmú, fényvédővel ellátott kézkrémet. Ha nem találunk megfelelőt, készíthetünk is magunknak. Amennyiben nem tartalmaz fényvédőt a krémünk, nyugodtan keverjünk bele.
 
Figyeljünk a lábunkra is! Akármilyen meleg a cipőnk, a zoknink, akkor is felléphet sajnos fagyás a lábujjaknál. A szűk cipők nem adnak elég mozgásteret a lábujjaknak, emiatt az erek nem látják el megfelelően a bőr ezen területeit, és fagyás lép fel. Viseljünk olyan cipőket, melyekben megfelelően tud mozogni a lábunk.
 
Nagyanyáink, nagyapáink receptjei
A régi öregek is tudták, hogy mi is a jó nekik. A sokat a szabadban tartózkodnak igen figyeltek a bőrvédelemre.
Kéztisztítás: gyakran alkalmazták a hamus kéz és eszközmosást, ezzel észrevétlenül is ápolták a bőrüket. A fahamuban ugyanis megtalálható a hamuzsír, mely segített a bőrápolásban.
Bőrápolás: A hideg szárító hatása ellen gyakran használtak állati és növényi zsíradékot, melyet illóolajat tartalmazó növényekkel, illetve gyógynövényekkel illatosítottak, vagy növelték ápoló hatását. A leggyakrabban használt állati zsíradékok: faggyú, sertészsír, kacsazsír; növényi zsírok: repceolaj, napraforgó olaj. Azért meg kell említeni, hogy ezek az olajok és zsírok még nem voltak annyira tiszta minőségűek, mint azt a mai termékekről már el lehet mondani.
 
Extra ápolás
 
Masszázsgyertyák alkalmazása
Magas zsírtartalma miatt, nagyon jól ápolnak, a meleg zsíros viasz nem csak felmelegíti a bőrt, de egy vékony viaszréteget hagy maga után, mely nagyon jó védőréteget képez a hideg és a nedvességleadás miatt.
 
Parafinos kézápolás
A paraffinos kézápolás során a kezet fertőtlenítik, leradírozzák, majd vitaminos krémmel bekenik. Kétszer belemártják a meleg paraffinba, majd nejlon, aztán frottír kesztyűbe bújtatják. 20-30 perc elteltével eltávolítják a megkeményedett pakolást, és újra bekrémezik a kezeket. Ezzel a meleg paraffin hatására kitágult pórusok összehúzódnak, és magukba zárják a hatóanyagokat.
 
Melegolajos kezelések
A melegolajos kezelést inkább test és arcmasszázsnál alkalmazzák, de könnyen alkalmazható kéz és lábápolásként is. A bázisolajat kellemes hőmérsékletűre melegítik, majd hozzáteszik a kiválasztott illóolaj, illetve gyógynövénykivonat kompozíciót. Ebbe az elegybe áztatjuk bele a kezet 15-20 percre.
 

A Kata Nails Körömstúdióban diagnosztizálásod után ajánlunk állapotodnak és igényeidnek megfelelő manikűrt, kézápolást, pedikűrt és lábápolást, továbbá műkörömépítési technikát.

 
Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink Diensleistungen / Sevices

 Kép

  Kép