Elérhetőség
Kata Nails
Körömstúdió
 
Gyógypedikűr - Manikűr - SPA Manikűr és Pedikűr - Lakkozás normál lakkal és UV lakkal (C.N.D. Shellakkal, CN géllakkal) - Műkörömépítés
Kép
 
Kata
okl. műkörömépítő, kéz- és lábápoló, gyógypedikűrös
Nagel Techniker, Handpfegerin und Fußpfegerin
Nail technician, Manicurist & Pedicurist
 
Tel: +36(30)2193988
 
 
H-9500 Celldömölk,
Sport u. 8. 
 
 Bejelentkezés telefonon vagy helyben a szalonban !
Können Sie anmelden per Telefon oder im Salon!
For appointment ask by phone or in the salon! 
 
Website okostelefonnal:Körmöd elárulja a betegségeid!
 
Tested jeleit figyelve sok rejtett betegségedre fényt deríthetsz. Lássuk, miről árulkodnak a körmeid!
Számos betegség nem okoz panaszt, vagy legalábbis nem elég súlyosat ahhoz, hogy tudomást vegyünk róla. A feltűnő tünetek általában már csak akkor jelentkeznek, amikor a betegség elérte azt a stádiumot, hogy azonnali kezelésre van szükség. Holott ha aprólékosan figyelsz testedre, rengeteg problémát már olyan hamar kiszűrhetsz, hogy az orvosok sem tennék jobban. Ilyen a szem, a haj, a bőr, vagy éppen a körmök. A körmök ugyanis nemcsak az ápoltság és igényesség fokmérői, de a testi-lelki egyensúly tükrei is. Jelezhetnek túlterheltséget, vitamin- és ásványianyag-hiányt, fokozott stresszt vagy keringési zavarokat is. Egészségesen a köröm rózsaszínű, a körömágy sértetlen, a félhold pedig fehér, és világosan felismerhető határokkal rendelkezik. Így nem olyan nehéz felfedezni, ha valami nem stimmel: a körmöd elszíneződik, deformálódik, vagy éppen a körömágyad változik meg. Nézzük, melyik elváltozás milyen betegségre utalhat!
 
Sápadt körmök
A nagyon sápadt körömágy sokszor az időskor velejárója, de néha súlyos betegségre is utalhat: vérszegénységre, szívelégtelenségre, cukorbetegségre, májbetegségre vagy alultápláltságra.
 
Fehér körmök
Ha a körmök nagy része fehér, csak a köröm lenövő részénél sötétedik el, az májbetegségre (például hepatitis) utalhat. Ilyenkor lehet, hogy az ujjak bőre sárgává válik, ami ugyancsak a májbetegség mellett szól.
 
Sárga körmök
A leggyakoribb ok a gombás fertőzés. Ahogy a betegség előrehalad, a köröm megvastagodhat, deformálódhat, és leválhat a körömágyról. Ritka esetben más betegség is szóba jön: súlyos pajzsmirigybetegség vagy pikkelysömör.
 
Kékes körmök
Ez arra utal, hogy a szervezet nem kap elég oxigént, például tüdőbetegség (esetleg tüdőgyulladás) következménye.
 
Recés körmök
Ha a köröm felszínén recék vagy bemélyedések vannak, az a pikkelysömör vagy az ízületi gyulladás korai jele lehet. A pikkelysömör az esetek 10 százalékában a körmökön kezdődik.
 
Repedezett, elváló körmök
A száraz, fénytelen, könnyen beszakadó köröm a pajzsmirigybetegséghez köthető. Ha sárga elszíneződést is látsz, akkor gombás fertőzésre kell gondolni.
 
Duzzadt bőr a köröm körül
Ha a köröm tövénél a bőr duzzadt és vörös, az gyulladásra utal. Ez lehet immunológiai vagy kötőszöveti betegség következménye is.
 
Sötét vonalak a köröm alatt
Ezt minél hamarabb ki kell vizsgálni. Sokszor melanoma okozza, ami a bőrrákok legveszélyesebb fajtája.
 

A Kata Nails Körömstúdióban diagnosztizálásod után ajánlunk állapotodnak és igényeidnek megfelelő manikűrt, kézápolást, pedikűrt és lábápolást, továbbá műkörömépítési technikát.

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink Diensleistungen / Sevices

 Kép

  Kép