Elérhetőség
Kata Nails
Körömstúdió
 
Gyógypedikűr - Manikűr - SPA Manikűr és Pedikűr - Lakkozás normál lakkal és UV lakkal (C.N.D. Shellakkal, CN géllakkal) - Műkörömépítés
Kép
 
Kata
okl. műkörömépítő, kéz- és lábápoló, gyógypedikűrös
Nagel Techniker, Handpfegerin und Fußpfegerin
Nail technician, Manicurist & Pedicurist
 
Tel: +36(30)2193988
 
 
H-9500 Celldömölk,
Sport u. 8. 
 
 Bejelentkezés telefonon vagy helyben a szalonban !
Können Sie anmelden per Telefon oder im Salon!
For appointment ask by phone or in the salon! 
 
Website okostelefonnal:Bőrgyógyászati elváltozások a lábon
 
Bőrkeményedés
Ismétlődő tartós nyomásnak vagy dörzsölésnek kitett helyeken alakul ki, hiperkeratózis formájában. Leggyakrabban talpon, de tenyéren is kialakulhat foglalkozási ártalomként.
 
Tyúkszem
Lábujjakon, ritkán talpon is kialakuló néhány mm átmérőjű hiperkeratózis. Középen kúpszerűen nyomul a mélybe, nyomásra fájdalmas. Ha ortopédiai rendellenesség okozza, gyakran kiújul.
A tyúkszem a láb egyik leggyakoribb elváltozása. Leginkább az idősebb korosztályt, azon belül is a hölgyeket sújtja. A tyúkszem hámmegvastagodása védi a csontot az ismétlődő mechanikai nyomás és dörzsölés ellen. A megvastagodott hám a bőr alatt egy kúp alakú magban végződik, amely nyomja az idegvégződéseket és kínzó fájdalmat okoz. A tyúkszem kicsi, élesen határolt, központi szarucsappal rendelkező, megvastagodott csomó. A talpi vírusszemölcstől kell elkülöníteni. A tyúkszemnek két gyakrabban előforduló típusa van, kemény és lágy tyúkszem.
 
Kemény tyúkszem
Elsősorban a talpon, a középcsontok fejecsei alatt, a kalapácsujj lábháti felszínén, az ujjak végén keletkezik. A lábboltozat statikai problémája okozza. A kemény tyúkszem általában kicsi, kerek, világosbarna színű. "Gyökereket" tartalmaz (befelé növő rész), amelyek nyomják az idegvégződéseket, ezzel éles és erős fájdalmat okoz. A bőr felülete keménnyé és fényessé válik, és kiemelkedik a körülötte lévő felületből.
 
Lágy tyúkszem
Azért alakul ki, mert szoros cipő viselése miatt a lábujjak egymáshoz súrlódnak, de háttérben csontkinövés is előfordulhat. A lábujjak között, leggyakrabban a 4. vagy 5. ujj egymás felé néző felszínein fordul elő. Annak ellenére, hogy nincs közepük, igen komoly fájdalmat tudnak okozni.
 
Sarokberepedés
A sarok kiszáradt bőrén hasadékok és repedések keletkeznek. A bőrfelület sárga vagy piszkos-fehér színűre változik.
 
Közönséges szemölcs
5-10 mm átmérőjű, a bőr felszínéből félgömb alakban kiemelkedő, vastag, szürkés bőrkeményedéssel fedett növedék. Elsősorban kézen, de bármely testtájon kialakulhat (arcon, nyakon, kézujjakon, fejbőrön). Köröm alatt illetve a talpon is. A talpi szemölcs az állandó nyomás kapcsán a szövetekbe nyomul, gyakran keverik a tyúkszemmel. Főleg a kiázott, megsérült szemölcs fertőz.
 

A Kata Nails Körömstúdióban diagnosztizálásod után ajánlunk állapotodnak és igényeidnek megfelelő manikűrt, kézápolást, pedikűrt és lábápolást, továbbá műkörömépítési technikát.

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink Diensleistungen / Sevices

 Kép

  Kép